Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Premie-isolatie.be
Premie-isolatie.be

Isolatiepremie Varenwinkel

Ook in 2023 kun je premies ontvangen als je van plan bent om isolatie te laten plaatsen in jouw woning in Varenwinkel. De Vlaamse overheid steunt nog steeds het energiezuiniger maken van woningen en wilt dat meer mensen dit doen.

Isoleren van zoldervloer

Het isoleren van de zoldervloer is goedkoop, is zeer snel uitgevoerd en bezorgt jou een prima besparing. Daarom is het, naast het isoleren van de spouwmuren, erg populair in Vlaanderen.

Mocht je in contact willen komen met isolatiebedrijven uit Varenwinkel dan kun je gebruik maken van onze offerte service. Door het aanbod, de prijzen, de voorwaarden en het algemene advies van deze specialisten te vergelijken kun je kiezen voor de beste offerte en dus een betere keuze maken. Zo sta je niet voor verrassingen en betaal je niet te veel voor isolatie.

Belangrijke feiten in een notendop…

 • Ook dit jaar bestaan er federale regelingen maar ook lokale premieregelingen (van de gemeentes)
 • Er zijn altijd voorwaarden waar je aan moet voldoen bij het plaatsen van isolatie
 • De dakisolatienorm schrijft voor dat tegen 2020 elke woning in Varenwinkel dakisolatie of zoldervloerisolatie moet hebben
 • Spouwmuurisolatie mag alleen uitgevoerd en gefactureerd worden door een aannemer die staat op de lijst met installateurs die werken volgens STS 71.1.. De vakman moet een verklaring uitreiken dat deze werkt conform de eisen van de Technische Specificatie STS 71.1.
 • Ook voor hoogrendementsglas kan een premie gekregen worden. Beglazing van veranda’s komt niet in aanmerking. De werken moeten uitgevoerd en gefactureerd worden door een aannemer

Welke isolatiepremies zijn er in Varenwinkel in 2023?

Er zijn meerdere premieregelingen waar je als huiseigenaar in Varenwinkel gebruik van kunt maken als je isolatie wilt plaatsen, namelijk 6:

 1. Premie voor isolatiewerkzaamheden (regeling: Mijn Verbouwpremie). Je moet alle soorten isolatie laten plaatsen door een aannemer
 2. Burenpremie. Deze premie is voor projectbegeleiders die per project minstens 10 woningen helpen energiezuinig te maken
 3. Totaalrenovatiebonus. Je kunt deze bonus krijgen als je minstens 3 energiebesparende maatregelen neemt
 4. Overkoepelende renovatiepremie. Woningen in Varenwinkel ouder dan 30 jaar komen in aanmerking voor deze premie
 5. Huur-en-isolatiepremie. Voor bepaalde huurders en verhuurders zijn er ook de huur-en-isolatiepremies
 6. Gemeentelijke isolatiepremies. Een regeling vanuit de gemeente

Lees verder over de premies: isolatiepremie, regeling in 2023. Over het algemeen is regeling nummer 1 het meest gangbare en vragen veel huiseigenaren deze aan. Als we het over premies voor isolatie hebben dan hebben we het over deze regeling namelijk. Verder kun je de regeling opdelen in de soorten isolatie, gezien er per soort specifieke/afwijkende voorwaarden zijn. Voor elk isolatiesoort hebben wij een apart artikel voor je:

spuitisolatie

Voorbeeld: totale kosten isolatie

Voor woningeigenaren in Varenwinkel zijn de kosten als volgt. We geven hieronder een voorbeeld van een gemiddelde woning en houden een te isoleren oppervlak van 72 m2 aan.

Soort Prijs per m2 Totale kosten
Dakisolatie €30 – €75 €2.160 – €5.400
Vloerisolatie €11 – €50 €792 – €3.600
Kelderisolatie €15 – €45 €1.080 – €3.240
Muurisolatie €30 – €145 €2.160 – €10.440
Spouwmuurisolatie €15 – €25 €1.080 – €1.800
Hoogrendementsglas €45 – €135 €3.240 – €9.720

Laat een isolatiebedrijf uit Varenwinkel voor je uitrekenen wat isolatie jouw exact gaat kosten. Vraag nu vrijblijvende isolatie offertes op.

Wat kost woningisolatie?

Vraag offertes op bij isolatiespecialisten uit Varenwinkel en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen.