Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Premie-isolatie.be
Premie-isolatie.be

Prijzen isolatie

Er zijn verschillende soorten isolatie met elk hun eigen prijzen. Zeker als je op meerdere plaatsen jouw huis kunt isoleren is het goed om te weten wat de isolatie kosten zijn. Zo kun je kijken welke van de mogelijkheden binnen jouw budget vallen. Het is belangrijk om ook te kijken naar het rendement. Als je gebruik kunt maken van een isolatiepremie dan wordt het rendement van jouw investering nog hoger en heb je het betaalde bedrag eerder terugverdient.

glaswol in rollen

Prijzen

Om je een beeld te geven van wat je gaat betalen voor isolatie per m2 hebben we hieronder de kosten voor je opgesomd. Het gaat om all-in prijzen waar het betreffende premiebedrag van de betreffende prijs per m2 al van af is gehaald. We gaan uit van een eengezinswoning met een woonoppervlak van 72 m2 in Antwerpen.

Soort Prijs per m2 Totale kosten
Dakisolatie €30 – €75 €2.160 – €5.400
Vloerisolatie €11 – €50 €792 – €3.600
Kelderisolatie €15 – €45 €1.080 – €3.240
Muurisolatie €30 – €145 €2.160 – €10.440
Spouwmuurisolatie €15 – €25 €1.080 – €1.800
Hoogrendementsglas €45 – €135 €3.240 – €9.720

Laat een isolatiebedrijf voor je uitrekenen wat isolatie jouw exact gaat kosten. Vraag nu vrijblijvende isolatie offertes op.

Voorbeeld: indicatieprijzen vloerisolatie
Een van de manieren om op een betaalbare manier isolatie aan te brengen in jouw woning is door te kiezen voor vloerisolatie. Gemiddeld zul je €250 euro per jaar aan stookkosten besparen (betreft een gemiddelde tussenwoning in België). Vloerisolatie kan met verschillende materialen geplaatst worden. Laten we je enkele prijsvoorbeelden geven:

  • Glaswolplaten kosten €11 euro per m2
  • Rotswol of steenwolplaten kosten €12 euro per m2
  • Polystyreenplaten kosten €13 euro per m2
  • Kleikorrels kosten €15 euro per m2
  • Cellulair glas kost €50 euro per m2

Ook al lijken sommige soorten isolatiemateriaal aan de dure kant, het rendement en terugverdientijd is elke keer weer anders per soort. Kun je premie ontvangen? Dan mag je het premiebedrag (per m2) er nog van afhalen. Omdat elke situatie uniek is betekent dat een isolatiespecialist moet uitrekenen wat voor jouw woning het meest optimale is. Op die manier kun je dus zien hoe je het maximale uit isolatie kunt halen.

Wat kost woningisolatie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen.

 

Offertes voor isolatie ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten