Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Premie-isolatie.be
Premie-isolatie.be

Federale premies

Naast lokale en provinciale premies kun je ook een isolatiepremie van de federale staat krijgen. De Belgische overheid biedt soms een aantal mogelijkheden om jouw investering in energiebesparende maatregelen draagbaarder te maken. Zo kun je een directe uitkering (gestort op je rekening) of een korting/vermindering (inkomstenaangifte) krijgen.

1) Fiscale voordelen

Het was voor een specifieke type isolatie vroeger mogelijk om gebruik te maken van een fiscale aftrek, een belastingvermindering. Indien je dakisolatie liet plaatsen dan kon je tot 30% van de isolatiekosten in mindering brengen op je aangifte, hier is er een specifieke box voor (energiebesparende maatregelen). Het maximale wat je kon terugvorderen was €3.040 euro per geval en dient het isolatiemateriaal te voldoen aan een bepaalde Rd-waarde (2.5 m2K/W). Op die manier betaal je netto een stuk minder voor dakisolatie.

2) Sociale premie huurwoningen

Sociale huurders die gezien worden als kwetsbaar krijgen de mogelijkheid om hun dak te laten isoleren. Het gaat om woningen met een huurprijs van maximaal €450 euro. Een belangrijke voorwaarde is dat de huurprijs niet omhoog gaat nadat de werken zijn afgerond. De bedoeling is om deze huurders te helpen om een lagere energierekening te krijgen. Zie ook huur-en-isolatiepremie, een initiatief van de Vlaamse overheid.

3) Verbeteringspremie (gestopt per 1 juni 2019)

Er is een zogenoemde verbeteringspremie die de Vlaamse overheid aanbiedt als je bepaalde verbeteringen aan jouw woning laat uitvoeren of om overbewoning tegen te gaan. Als je werken aan je woning laat uitvoeren aan het dak, de elektriciteitsvoorziening, de verwarmingsketel, sanitair, de gevel of vochtproblemen laat verhelpen dan kun je een premie tegemoet zien. Je woning dient echter wel 25 jaar of ouder te zijn. Daarnaast mag jouw gezin niet meer dan €29.600 euro per jaar verdienen.

> Aanvraag verbeteringspremie
Nadat de verbeteringswerken zijn uitgevoerd dien je de aanvraag voor de premie in. De facturen mogen op die dag niet ouder zijn dan 1 jaar. Het formulier kun je online downloaden en indienen. Dat kan hier op de website van Wonen Vlaanderen.

Met ingang van 1 juni 2019 is het niet meer mogelijk een Vlaamse verbeteringspremie aan te vragen.

4) Totaalrenovatiebonus

Wie investeert in 3 of meer energiebesparende maatregelen, kan in aanmerking komen voor de totaalrenovatiebonus.

Als je minstens 3 premies van de netbeheerder aanvraagt (of minstens 2 premies combineert met een ventilatiesysteem) binnen een periode van 5 jaar én aan alle voorwaarden voldoet, dan krijgt je bovenop die premies van de netbeheerder nog een bonus. Hoe meer energiebesparende maatregelen je combineert, hoe hoger de bonus zal zijn. Lees verder www.belgium.be.

Wat kost woningisolatie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen.

 

Offertes voor isolatie ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten