Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Premie-isolatie.be
Premie-isolatie.be

Spouwmuurisolatie premies

In veel huizen in België lijkt het er soms op alsof de wind door de muren komt en kan men voelen dat de kou naar binnen trekt. Om dit tegen te gaan kun je spouwmuurisolatie laten plaatsen. Zeker als je weet dat het een van de meest betaalbare manieren is om te isoleren. En het is ook nog eens zonder breekwerk supersnel geplaatst. Daarnaast kun je soms ook een ‘spouwmuurisolatie premie’ aanvragen. Zulke regelingen maken je investering nog interessanter.

Niet geïsoleerde muren
Op de foto is duidelijk te zien dat de muren niet geisoleerd zijn, deze zijn namelijk rood. Deze woning is onnodig warmte aan het verliezen en kan met spouwisolatie dit probleem makkelijk opgelost worden.

Wist je dat…

Met de energiewinstcalculator van de Vlaamse overheid kun je snel inzicht krijgen in de globale kosten van spouwmuurisolatie voor jouw woning. Wil je de exacte prijzen weten als je het werk door een isolatiebedrijf laat doen? Maak dan gebruik van onze offerte service en benader lokale experts die je een gratis kostenoverzicht kunnen sturen.

Belangrijke feiten in een notendop…

 • Er bestaan federale regelingen maar ook lokale premieregelingen (van jouw gemeente)
 • Je kunt gebruik maken van de ‘premie voor spouwmuurisolatie’ en de ‘muurisolatie premie‘ of van lokale regelingen van jouw gemeente
 • Er zijn altijd voorwaarden waar je aan moet voldoen bij het plaatsen van spouwmuurisolatie

Welke spouwmuurisolatiepremies zijn er?

Er zijn meerdere regelingen waar je gebruik van kunt maken als je spouwmuurisolatie wilt plaatsen:

 1. Premie voor spouwmuurisolatie (regeling: Mijn Verbouwpremie). Je moet de spouwmuurisolatie laten plaatsen door een aannemer.
 2. Burenpremie. Deze premie is voor projectbegeleiders die per project minstens 10 woningen helpen energiezuinig te maken.
 3. Totaalrenovatiebonus. Je kunt deze bonus krijgen als je minstens 3 energiebesparende maatregelen neemt.
 4. Overkoepelende renovatiepremie. Woningen ouder dan 30 jaar komen in aanmerking voor deze premie.
 5. Huur-en-isolatiepremie. Voor bepaalde huurders en verhuurders zijn er ook de huur-en-isolatiepremies.
 6. Gemeentelijke spouwmuurisolatie premies. Een regeling vanuit je gemeente.

Spouwmuurisolatie laten plaatsen?

Als je wilt weten wat je precies kwijt bent en wat deze investering je gaat opleveren is het verstandig om in contact te komen met diverse isolatiebedrijven. Laat een gratis kostenoverzicht maken en krijg een goed beeld van het rendement. Vraag nu isolatie offertes op.

Wat kost woningisolatie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen.

 

Offertes voor isolatie ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten