Spouwmuurisolatie premies

Een van de manieren om jouw huis te isoleren is om te kiezen voor spouwmuurisolatie. In veel huizen in België lijkt het er soms op alsof de wind door de muren komt en kan men voelen dat de kou naar binnen trekt. Spouwmuurisolatie is een verstandige keuze om problemen zoals onnodig energieverlies tegen te gaan. Zeker als je weet dat het een van de meest betaalbare manieren is om te isoleren.

Enkele voordelen

Laten we een aantal voordelen van spouwisolatie met je doornemen. Deze zijn:

  • Je verdient je investering terug binnen 3 tot 5 jaar
  • Je kunt spouwmuurisolatie binnen een dag laten aanbrengen
  • Het is niet nodig om een bouwvergunning aan te vragen
  • Er verandert eigenlijk niets aan de woning
  • De isolatie kan van buiten de muur ingespoten worden. Niemand komt dus in jouw huis om aan het werk te gaan. Waarschijnlijk wel voor een kop koffie!

Indien je besluit om deze vorm van isolatie te laten plaatsen dan kun je via de netbeheerder een premie ontvangen. Dat maakt deze investering natuurlijk nog interessanter.

Voorwaarden

Als je de premie voor spouwmuurisolatie wilt ontvangen dan dient het isolatiemateriaal aan de volgende waarden en criteria te voldoen. Zo moet de aannemer of isolatiebedrijf werken volgens de STS 71-1 norm. De lambdawaarde mag maximaal 0.065 W/mK bedragen waarbij de volledige spouw gevuld wordt met isolatiemateriaal. Verder moet de spouw minstens 50 mm diep/breed zijn.

Enkele andere punten:

  • Zelfstandigen, vrije beroepen, ondernemingen, vzw’s, verenigingen, collectieven, scholen en openbare besturen kunnen gebruik maken van de premie
  • Alleen voor bestaande gebouwen die zijn aangesloten op het elektriciteitsnet vóór 1 januari 2016
  • De isolatie moet geplaatst worden door een aannemer of isolatiebedrijf
  • Enkel na-isoleren van de buitenmuren of spouwmuur is toegelaten

Premiebedrag

Het bedrag wat je in 2016 kunt ontvangen is €6 euro per m2 en zal zo blijven in 2017. In 2018 wordt dit bedrag verlaagd naar €5 euro per m2. Beschermde klanten krijgen 50% opslag. In 2018 is deze opslag er niet meer als een percentage maar krijgen beschermde afnemers €9 euro per m2 aan premie voor spouwmuurisolatie. Voor het isoleren van een buitenmuur (buitengevelisolatie) kun je €15 euro per m2 aan premie ontvangen van de netbeheerder.

Spouwmuurisolatie kopen?

Als je wilt weten wat je precies kwijt bent en wat deze investering je gaat opleveren is het verstandig om in contact te komen met diverse isolatiebedrijven. Laat een gratis kostenoverzicht maken en krijg een goed beeld van het rendement. Vraag isolatie offertes op.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit jouw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor jouw opdracht. Gratis en vrijblijvend.