Isolatieglas premies

Isolatie is van groot belang om de stookkosten enigszins te drukken. Tegenwoordig staat de isolatie van een woning hoog op de lijst van wensen van veel potentiële woningkopers. Wanneer er minder energie verstookt wordt, wordt ook de CO2 uitstoot verminderd. Een van de manieren om jouw woning te isoleren is door gebruik te maken van isolatieglas, ook wel hoogrendementsglas genoemd.

Premiebedrag glasisolatie

Als je je ruiten wilt vervangen voor isolatieglas kun je kiezen voor dubbelglas of HR glas. Het verschil hiertussen is de vulling van de spouw. Normaal dubbelglas heeft gewone lucht in de spouw zitten. Alle HR glazen hebben een edelgas zoals argon in de spouw zitten. Daardoor is het isolerend vermogen van dit type isolatieglas een stuk hoger. Echter is de prijs ook een stuk hoger.

Desalniettemin is het mogelijk om een premie van de Vlaamse overheid te krijgen. De voorwaarden voor 2016 zijn:

  • Vervangen enkel glas: €12 per m2 (U-waarde niet meer dan 1.1 W/m2K)
  • Vervangen enkel glas of dubbelglas: €15 per m2 (U-waarde niet meer dan 0.8 W/m2K)

In 2017 zal het premiebedrag voor hoogrendementsglas lager zijn. Zie ook: premie hoogrendementsglas.

Wat veranderd er in 2017?

Let op! In 2017 krijg je nog maar €10 euro per m2 als je besluit om isolatieglas aan te schaffen. De U-waarde mag niet hoger zijn dan 1.1 W/m2K. De subsidie loopt via de aannemer of glaszetter die de glazen voor je komt installeren.

Meer leefcomfort met isolatieglas?

Nu je weet dat je in 2016 maar ook in 2017 een subsidie van de Vlaamse overheid kunt krijgen wil je echter ook weten wat dan de voordelen van isolatieglas zijn. Door te kiezen voor isolatieramen (zoals bijvoorbeeld HR++ glas) ontstaat er naast een energiebesparing ook meer comfort in jouw woning.

Je woning zal sneller en ook langer warm blijven. De warmte in de binnenkamers zal een stuk fijner aanvoelen. Een huis met minimaal HR+ glas is tevens ook geluidswerend, wat er voor zorgt dat geluiden van buitenaf gedempt worden. Ook dit is een pluspunt.

Er zijn diverse plekken waar je terecht kunt voor isolatieglas. Er zijn daarnaast ook tal van verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Het is daarom verstandig om bij verschillende aanbieders een offerte op te vragen. Zo kun je het aanbod vergelijken en besparen op de kosten die je moet maken. Vraag daarom vandaag nog glas offertes aan.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit jouw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor jouw opdracht. Gratis en vrijblijvend.

Zie ook:
Hoogrendementsglas