Prijzen isolatie

Isolatie zorgt niet alleen voor een besparing op jouw energiekosten en een bijdrage aan een beter milieu, maar zorgt ook nog voor een hoger woongenot in de woning. Met goede isolatie heb je een warmer huis (en een koeler huis in de zomer), maar ook een woning waar het niet zo snel zal tochten. Een drogere woning zorgt ook voor minder ongedierte en schimmel.

Er zijn vele verschillende soorten isolatie met ook allemaal hun eigen prijzen. Zeker als je op meerdere plaatsen jouw huis kunt isoleren is het goed om te weten wat de isolatie kosten zijn. Zo kun je kijken welke van de mogelijkheden binnen jouw budget vallen. Het is belangrijk om ook te kijken naar het rendement. Als je een premie kunt krijgen wordt het rendement van jouw investering nog beter en heb je het betaalde bedrag eerder terugverdient.

Prijzen

Om je een beeld te geven van wat je gaat betalen voor isolatie per m2 hebben we hieronder de kosten voor je opgesomd. Het betreft all-in prijzen maar mag je nog een eventuele premie van de betreffende prijs per m2 aftrekken.

Isolatie soort Prijzen per m2 Premies in 2017
Spouwmuurisolatie €15 euro – €25 euro €6 euro per m2
Binnenmuur isolatie €30 euro – €40 euro €6 euro per m2
Buitengevel isolatie €100 euro – €145 euro €15 euro per m2
Kruipruimte isolatie €15 euro – €45 euro €6 euro per m2
Vloerisolatie €10 euro – €35 euro €6 euro per m2
Dakisolatie €30 euro – €75 euro €8 euro per m2
Dubbelglas isolatie €45 euro – €135 euro €12 euro per m2

*N.B. Deze cijfers zijn afkomstig van verschillende bronnen zoals Vlaanderen.be en Energiesparen.be

Een voorbeeld van de isolatie prijzen voor: vloerisolatie
Een van de manieren om op een betaalbare manier isolatie aan te brengen in jouw woning is door te kiezen voor vloerisolatie. Je krijgt een warmere vloer waardoor je lekker met blote voeten door de woning kunt lopen. Gemiddeld zul je €250 euro per jaar aan stookkosten kunnen besparen (een gemiddelde tussenwoning in België). Vloerisolatie kan met verschillende materialen geplaatst worden. Laten we je enkele prijsvoorbeelden geven:

  • Glaswolplaten kosten €6 euro per vierkante meter
  • Rotswol of steenwolplaten kosten €9 euro per vierkante meter
  • Polystyreenplaten kosten €13 euro per vierkante meter
  • Cellulair glas kost €50 euro per vierkante meter
  • Kleikorrels kosten €13 euro per vierkante meter

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Ook al lijken sommige soorten isolatiemateriaal aan de dure kant, het rendement en terugverdientijd is elke keer weer anders per soort. Dit betekent dus dat een isolatiespecialist moet uitrekenen wat voor jouw woning het meest optimale is. Op die manier kun je dus zien hoe je het maximale uit isolatie kunt halen.

Exacte prijzen weten?

Als je de exacte prijzen van isolatie wilt weten voor jouw woning kun je het beste in contact komen met isolatiebedrijven uit jouw regio. Door de prijzen van deze specialisten naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Vraag daarom nu gratis isolatie offertes op.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit jouw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor jouw opdracht. Gratis en vrijblijvend.