Vloerisolatie premies

Wat is er nu heerlijker dan om in de winter op blote voeten of met sokken aan over de vloer te lopen? Met vloerisolatie is het mogelijk. Een vloer welke normaal 10 graden aanvoelt kan na vloerisolatie al snel een gevoelstemperatuur hebben van 15 graden Celsius. Dat lijkt niet heel veel, maar maakt echt het verschil.

Als je een bestaande woning hebt die is aangesloten op het elektriciteitsnet van Fluvius vóór 1 januari 2006, dan heb je geluk want alleen dan wordt er een premie uitgekeerd. Houd er echter wel rekening mee dat de voorwaarden en regels elk kalenderjaar gewijzigd worden.

Premie vloerisolatie 2019 in Vlaanderen: €6 euro per m2 en het materiaal moet een Rd-waarde (warmteweerstand) hebben van minstens 2 vierkante meter Kelvin per Watt.

Vloerisolatie

Wist je dat...

Met de energiewinstcalculator van de Vlaamse overheid kun je inzicht krijgen in de kosten van vloerisolatie voor jouw woning. Wil je de exacte prijzen weten als je het werk door een isolatiebedrijf laat doen? Maak dan gebruik van onze offerte service en benader lokale specialisten die je een gratis kostenoverzicht kunnen sturen.

Belangrijke feiten in een notendop...

  • Er bestaan federale regelingen maar ook lokale premieregelingen in 2019 (van jouw gemeente)
  • Je kunt gebruik maken van de 'premie voor vloerisolatie en kelderisolatie' en de 'totaalrenovatiebonus' of van lokale regelingen van jouw gemeente
  • Er zijn altijd voorwaarden waar je aan moet voldoen bij het plaatsen van vloerisolatie
  • Het premiebedrag voor 2019 bedraagt 6 euro per m2

Enkele voorwaarden van de premie vloerisolatie:

  • De berekening van de premie gebeurt op basis van de vloer- of kelderoppervlak die met het isolatiemateriaal geïsoleerd is. De berekende oppervlakte kan nooit het aantal m2 aangekocht materiaal overschrijden
  • De premie is enkel geldig voor een bestaande woning (waarin gewoond wordt) en dat is aangesloten op het elektriciteitsnet vóór 1 januari 2006
  • Het isolatiemateriaal dient een Rd-waarde van 2 vierkante meter Kelvin per Watt te hebben

warme vloer

Premie aanvragen bij Fluvius

Zorg ervoor dat je scans hebt van alle documenten die je moet bijvoegen en vraag de premie online aan via Fluvius. Kies de premie van het jaar dat overeenkomt met het jaar van de factuurdatum. Vul hier het vloerisolatie formulier in.

Prijzen van vloerisolatie met premie weten?

Door een gesprek aan te gaan met een of meerdere isolatie adviseurs kun je ontdekken wat de beste manier is om jouw vloer te isoleren. Zoals gezegd zijn er meerdere manieren om de vloer te isoleren, welk materiaal in jouw situatie optimaal rendeert kan dus verschillen. Laat je vandaag nog vrijblijvend adviseren en vraag isolatie offertes op.

Wat kost woningisolatie met/zonder premie?

Vraag gratis offertes op bij isolatiespecialisten en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de jaarlijkse besparing op je energienota te krijgen. Gratis en vrijblijvend!