Vloerisolatie premies

Wat is er nu heerlijker dan om in de winter op blote voeten of met sokken aan over de vloer te lopen? Met vloerisolatie is het mogelijk. Een vloer welke normaal 10 graden aanvoelt kan na vloerisolatie al snel een gevoelstemperatuur hebben van 15 graden Celsius. Dat lijkt niet heel veel, maar maakt echt het verschil.

Daarnaast helpt het natuurlijk ook om te besparen op de energiekosten. En lever je een bijdrage aan een beter België. Nog verstandiger is het om een zogenoemde vloerisolatie premie (of vloerisolatie subsidie) te ontvangen. Als je een bestaande woning hebt die is aangesloten op het elektriciteitsnet van Infrax of Eandis vóór 1 januari 2006, dan heb je geluk want alleen dan wordt er een premie uitgekeerd voor de plaatsing van vloerisolatie. Houd er echter wel rekening mee dat de voorwaarden en regels omtrent de premie elk kalenderjaar gewijzigd worden.

Premie vloerisolatie in Vlaanderen naar jaartal
– 2016: €6 euro per m2 en het materiaal moet een Rd-waarde hebben van minstens 1.2 m2K/W.
– 2017: €6 euro per m2 en het materiaal moet een Rd-waarde hebben van minstens 2.0 m2K/W.

Laat een isolatiebedrijf je gratis adviseren over de mogelijkheden. Vraag offertes op.

Vloerisolatie premiebedrag

Infrax en Eandis geven je een premie van €6 euro per m2 als de isolatie door een aannemer of isolatiebedrijf geplaatst wordt. Ben je een beschermde klant? Dan verhogen ze jouw premiebedrag met 50%. Deze premie komt bovenop een eventuele landelijke premie of lokale premie.

Zie ook:
Infrax.be
Eandis.be

Enkele voorwaarden van de premie:

  • De berekening van de premie gebeurt op basis van de vloer- of kelderoppervlak die met het isolatiemateriaal geïsoleerd is. De berekende oppervlakte kan nooit het aantal m2 aangekocht materiaal overschrijden.
  • De premie is enkel geldig voor een bestaande woning (waarin gewoond wordt) en dat is aangesloten op het elektriciteitsnet vóór 1 januari 2006.
  • Het isolatiemateriaal dient een Rd-waarde of warmteweerstand van minimum 1,2 m2K/W te hebben. In 2017 moet deze waarde minstens 2.0 zijn.

Het aanvragen van een premie nadat je vloerisolatie hebt laten plaatsen dient online te gebeuren; via de website van Eandis of Infrax. Een isolatiebedrijf kan je hier ook goed bij helpen.

Premie aanvragen bij Eandis
– Vul hier het vloerisolatie formulier in

Premie aanvragen bij Infrax
– Vul hier het vloerisolatie formulier in

Verschillende manieren van vloer isoleren

Heb je je vloeren nog niet geïsoleerd, dan kun je deze op verschillende manieren isoleren. Er zijn isolatiematerialen die komen in de vorm van wol, platen, schuim, folie, chips of snippers welke je kunnen helpen om een goede vloerisolatie te krijgen. Zo kun je met piepschuimplaten je vloer isoleren. Piepschuim platen worden ook wel EPS platen genoemd en kunnen voor €8 tot €12 euro per vierkante meter aangebracht worden. Dit is het geval als de EPS platen 8 centimeter dik zijn. Als je dan gebruik kunt maken van de isolatie premie dan betaal je dus slechts €2 tot €6 euro per vierkante meter.

Een andere manier van vloerisolatie

Een andere manier om jouw vloer te isoleren is door gebruik te maken van PUR. Je kunt meerdere lagen PUR onder de vloer aanbrengen. Door de schuimende werking van PUR zal ieder gaatje en kier mooi opgevuld worden. Je brengt meerdere PUR lagen aan om een maximaal rendement te krijgen. De prijs voor vloerisolatie per vierkante meter is €15 euro tot €20 euro. Met de vloerisolatie premie wordt het dus €6 euro per m2 goedkoper.

Prijzen van vloerisolatie met premie weten?

Door een gesprek aan te gaan met een of meerdere isolatie adviseurs kun je ontdekken wat de beste manier is om jouw vloer te isoleren. Zoals gezegd zijn er meerdere manieren om de vloer te isoleren, welk materiaal in jouw situatie optimaal rendeert kan dus verschillen. Laat je vandaag nog vrijblijvend adviseren en vraag isolatie offertes op.

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit jouw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor jouw opdracht. Gratis en vrijblijvend.

Bron:
Vlaanderen.be