Premie van netbeheerder

Als je er voor kiest om je huis energiezuinger te maken dan is het mogelijk om een premie te ontvangen voor je inspanningen. Voor alle soorten isolatie kun je in Vlaanderen en Wallonië een premie ontvangen. De netbeheerder geeft een premie als je van plan bent om isolatie te plaatsen. In 2016 waren de premies royaler in vergelijking met wat je in 2017 gaat ontvangen.

Je kunt een premie via jouw netbeheerder Eandis of Infrax ontvangen voor het laten plaatsen van:

Voorbeeld

Via de netbeheerder kun je een premie ontvangen voor vloerisolatie. In dit geval krijg je €6 euro per m2 premie als je in 2016 of in 2017 isolatie via een aannemer of isolatiebedrijf laat plaatsen. Vloerisolatie kun je al laten plaatsen voor €8 euro tot €12 euro per m2. Houd ook in de gaten dat de premieregelingen hervormd zullen worden. Vanaf 2017 gelden er aangepaste voorwaarden en ontvang je minder premie per m2. Zo worden ook de warmteweerstandwaarden aangescherpt en dien je in 2017 isolatiemateriaal aan te schaffen met een Rd-waarde van minstens 2.0 m2K/W. Een goed isolatiebedrijf kan je hier natuurlijk meer over vertellen.

Bekijk ook de website van jouw netbeheerder Eandis (overzicht subsidie) of Infrax (premiezoeker).

Isolatiebedrijven vergelijken?

Benader isolatiespecialisten uit jouw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor jouw opdracht. Gratis en vrijblijvend.